zondag 11 november 2012

Canvasje

Hallo bloggers,
Het is een mooie Sunny Sunday en eindelijk heb ik weer even tijd om een leuk creatief item in the picture te zetten.
Een canvasje is te bewerken met heel veel verschillende technieken en materialen. Ik koos voor een gescrapt canvasje met de invloeden van het sieradenmaken/werken met kralen erop.


Het canvas is een vierkant van 20cm bij 20cm en ik plakte deze in het midden op mijn scrapvel. Dan is het snijden en omvouwen om het scrappapier netjes om de randen heen te krijgen. Dit canvas is ook nog 3,5xm diep, en dat was even pielen om het netjes en goed bedekt te krijgen. Aan de achterkant is het scrappapier op het hout vastgeniet, in dit geval sneller en steviger dan lijm.
Het kleine grijsboard paspopje heb ik op scrappapier geplakt en dit dan langs de randen weggesneden. De grote paspop ging eerst op scrappapier, daarna op crème karton de torso omgetrokken, deze uitgeknipt en op de paspop geplakt. Het kleine paspopje kreeg aan de onderkant een enkel randje kant, de grote kreeg er 2 randen kant. En nu? Mijn oog viel op een scrapvel met tags, en ik knipte daar de gewenste tag uit. Alles op het canvasje positionerend ontbrak er toch echt nog wat, en met lint in de kleurtjes die ook in de tag voorkomen werd de achtergrond 'gebroken'. De lintjes zijn aan de achterkant op het hout vastgeniet.
Het collier op de grote paspop is geketteld van diverse Swarovski kraaltjes in de maat 3mm, en onderaan hangt een hartjes bedel. In de taille van de kleine paspop kwamen 3 Swarovski plakstrassjes. Op de tag zette ik nog 2 Swarovski vlindertjes vast in bijpassende kleuren, en toen kon alles vastgezet worden op het canvasje.

Welk materiaal ik heb gebruikt:
Canvasje - Bo-Bunny scrapvellen Kitchen spice sesame/Winter joy/Sophie cut outs - grijsboard paspopjes (mal Tim Holtz of gestanst van bij Joce) - kant - Swarovski toupietjes en pareltjes - ketteldraad dikte 4mm - bedel hartje - Swarovski plakstrass - sieradenlijm - nietmachine - vlindertjes patroon KR-115 - organza lint breed en satijn lint smal.

Kijk gewoon eens wat er allemaal nog aan restantjes ligt in je knutselbakjes, ik weet zeker dat je er een heel eind mee komt om een leuk canvasje ineen te steken!
Leuk om zelf neer te zetten, maar ook superleuk om cadeau te geven; veel creatief plezier gewenst!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

...ik ben altijd nieuwsgierig!