zaterdag 1 juni 2013

Daver Tip - Armband

Hallo allemaal!, hier ben ik weer eens met een Tip van De Daver.

Telkens hoor ik van klanten dat ze moeite hebben met het omdoen, en dan vooral het sluiten, van een armband. Yep, is lastig....ik stond vanochtend ook weer te stuntelen en te mopperen bij het omdoen van mijn armband; haast en dan lukt het helemaal niet meer.

En ja, ik had zelf allang een handig hulpmiddeltje bedacht, dus die ga ik nu voor eens en voor altijd met jullie delen. Het is namelijk heel simpel; hang iets zwaars aan het sluitplaatje/kalotje/verstelkettinkje en je bent van een groot probleem verlost.
Deze armband heeft een sluitinkje met sluitplaatje, en bij het dicht doen van de armband wil dat nog al eens lastig zijn. Schuift de armband weer van de pols af, of iets van die strekking. Ik heb een een hanger gemaakt van wat zwaardere metaalkralen welke is bevestigd aan een klein (oud) sluitinkje. Deze hanger bevestigd aan het ringetje boven het sluitplaatje..... (zorg dat het sluitplaatje bovenop de hanger ligt)
....en zie, nu blijft de armband om de pols hangen door het gewicht en kan de sluiting zo in het sluitplaatje gehaakt worden. Dan heeft de hanger zijn werk gedaan en kan weer van de armband afgehaald worden.
....en dit is dan het handige hulpmiddeltje; gewoon 2 wat zwaardere (bij voorkeur platte) metaalkralen op een nietstiftje welke aan een sluitinkje gezet is, meer is het niet.

Veel plezier met deze tip van De Daver Hobby & Creative!

1 opmerking:

  1. Héél erg slim gevonden.. Als we jou niet hadden..

    Groetjes

    Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen

...ik ben altijd nieuwsgierig!