zondag 19 mei 2013

Blik

Ik moest even een kleinigheidje hebben om cadeau te geven, had laatst op het internet iets gespot wat in mijn hoofd was blijven hangen, en zo ging ik aan de slag....

Er stond een blik op het aanrecht, maar die was te groot dus heb ik nu een diepvriesdoosje met ananasstukjes in mijn koelkast staan omdat ik het blik ervan nodig had ;-)
Eventjes rondzien voor de materialen...
....gelukt!, dus aan de slag met het blik-pimpen.

- Eerst een rand kant geplakt langs de bovenrand van het blik, zowel aan de buiten- als de binnenzijde.
- Dan een een strook karton gesneden en deze als etiket om het blik geplakt. Voor het meten van de omtrek heb ik een meetlint gebruikt, dat gaat wel zo makkelijk bij iets wat rond is.
- Van het scrappapier heb ik een wat smallere strook gesneden en deze op het basisetiket gekleefd. Snij deze strook 3mm langer dan de basis strook, hij moet een iets langere boog maken dan de vorige strook.
- Ik gebruikte voor het basis etiket eenA4 vel kaartkarton, hiervan hield ik een strook over die precies binnenin het blik paste. Deze strook heb ik gewoon opgerold, in het blik laten zakken en losgelaten.
- Omdat ik merkte dat er toch wat scherpe randjes aan het blik zaten heb ik die met een platbek tangetje netjes naar binnen gebogen, zat meteen het karton in het blik netjes vast. Tip: neem een dubbelgevouwen stukje karton welke je tussen het bekje van het tangetje en de buitenkant van het blik klemt om beschadiging van de buitenzijde te voorkomen.
- Van de stof nam ik een brede strook welke ik dubbel heb gevouwen. Deze strook is een ietsje langer dan de omtrek van de binnenzijde van het blik.
- Aan de vouw is een stukje kant genaaid, gewoon eventjes met naald en draad want is maar een klein stukje.
- De strook stof is vervolgens met lijm aan de bovenzijde in het blik gekleefd.
- Gewoon voor het leuk nog enkele paper roses op de bloemen van het scrappapier gekleefd, en nog een labeltje gemaakt voor aan de sluiting.
- In het blik een zakje met snoepjes gedaan, en het blik gesloten met een lintje en daaraan het labeltje.

Note: Nu bleek toch dat het etiket, daar waar de naad zit, los kwam van het blik. Dit heeft te maken met de buiging die het karton maken moet, en eigenlijk wist ik dit al wel, maar ja.... Oplossing is om het karton bij de naad met het lijmpistool vast te zetten. Enkele kleine drupjes is voldoende, en dan direct het etiket goed aandrukken.

Veel plezier met knutselen!

1 opmerking:

...ik ben altijd nieuwsgierig!