maandag 22 juli 2013

Potje genieten

Zaterdagmiddag even lekker zitten knutselen :-)
Had nog geen cadeautje voor een verjaardag, dus denk-denk-denk....eureka!...creatief aan de slag!
Met een glazen consrvenpot, die fantastisch leuke stofjes van 'Tante Ema', een kantje, en wat andere creatieve materialen maakte ik dit "Potje Genieten".
Voor het deksel een paar rondjes van karton gesneden die precies op de opening passen. Die rondje op elkaar gelijmd zodat er 1 stevig sluitrondje ontstaat. Een rond stukje stof gesneden met een doorsnede van 15 cm, en het kant langs de rand vastgenaaid. De stof op het sluitrondje vastgenaaid en in het midden een soort van handvat gemaakt van kralen.
Het etiket is een passende strook stof waarin ik een venster geknipt heb. De randen hiervan naar binnen omgeslagen en vastgezet met dubbelzijdig plakband. Wit karton in het venster geplakt en dat nog even met een stiksteekje rondom vastgezet. De boven- en onderrand van het etiket zijn omgevouwen en vastgezet met dubbelzijdig plakband, lekker makkelijk! De tekst is met stickers op het etiket gezet. Dan kan het etiket op de pot geplakt worden, en dat kan ook gewoon met het dubbelzijdig plakband. Laat de uiteinden van het etiket een stukje overlappen, vouw de uiteinden naar binnen om en zet dat weer vast met dubbelzijdig plakband. (mooi sluitend pas maken)
Het deksel is met lintjes en koordjes om het potje vastgezet, en het hartje met tekst maakt het af.

En waar slaat dat 'Potje Genieten' nu eigenlijk op? Haha, ja dat slaat op de inhoud...allemaal briefjes met leuke dingen om mogelijk te gaan doen. De ontvanger mag er 1 uittrekken of gewoon kiezen, dus ben benieuwd welke optie het worden gaat ;-)

Veel creatief plezier gewenst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

...ik ben altijd nieuwsgierig!