donderdag 14 april 2011

Gestoeid met doosjes

Kreeg vanochtend 3 nieuwe mallen voor doosjes binnen, en heb daar vanmiddag mee zitten stoeien.
Het ging niet vlekkeloos, want van 1 was mij niet duidelijk hoe de uiteinden te vouwen. Tja, da's het jammere van zo goedkoop mogelijk produceren en leveren; zonder verpakking en zonder beschrijving.
Maar het is gelukt, welliswaar heeft mijn roze doosje 2 verschillend verwerkte uiteinden, maar ik vind het ook niet erg om het de klant te laten zien dat het mij ook niet vlekkeloos afgaat.

De mallen zijn embossingmallen. Ik heb ze door de Grand Calibur heengejast en vervolgens langs de randen uitgeknipt. Dan vouwen en de vouwlijnen mooi plat strijken met een vouwbeentje.
 De delen die ge-embossed zijn als sierdelen zijn gekleurd met stempelinkt. De mal terugleggen op de afbeelding, en vervolgens is met een oogschaduwsponsje de stempelinkt opgebracht.
Dit vogelhuisje had een ander probleem, want als je hem helemaal in elkaar plakt dan kan het doosje niet open zonder dat het gesloopt moet worden. Ik heb dan 1 kant van het dak niet vastgeplakt en 2 gaatjes in het randje en het dakje geponst. Langleve de eyeletsetter!, kan niet meer zonder dat ding. Door de gaatjes een lintje gehaald en dat fungeert als sluiting. De decoratie bestaat uit kleine viltbloemetjes (ook zo'n verslaving ;-) en enkele gekleurde strassjes.

Tussendoor heb ik ook zitten rijgen, want ben met een nieuw ontwerpje bezig, en dat gaat langzaam aan zijn definitieve vorm krijgen. Leuk, er komen weer nieuwe dingen uit mijn handen...

4 opmerkingen:

 1. Wauw wat een gave doosjes, ben pas ook begonnen met leuke cadeaudoosjes maken....maar deze spreken me echt aan, waar kan je die mallen halen? want ik ben nog btje leek op dit gebied! ik ga je blog volgen
  !
  groetjes monique
  www.crea-mo.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke doosjes! Waar heb je vogelhuisjes gehaald? Heb je daar een mal van om zelf te maken?!

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja Liesbeth, daar had ik een mal van in de winkel, maar die is er inmiddels niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen

...ik ben altijd nieuwsgierig!