zondag 2 oktober 2011

Frivolité Kring Nederland

Afgelopen zaterdag (01 oktober) was er weer de bijeenkomst van de Frivolité Kring Nederland in Tiel.
De opkomst was groot en de sfeer weer fantastisch.
Er zijn 2 verkoopstands aanwezig op de Kring bijeenkomsten; Heikina de Ruijter met draad, boeken, en allerhande materiaal voor Frivolité en kantklossen, en De Daver Hobby & Creative (also known als ondergetekende ;-) met vele kralen, Swarovski, en aanverwante artikelen.


 Een klein standje van De Daver, en dat is een heerlijke afwisseling met de grote beurzen en het vervoeren en bouwen van een stand. Omdat het super mooi weer was moesten de gordijnen wel dicht, vandaar dat de foto's niet zo goed zijn, maar ach kniesoor die daarop let.

Frivolité is een knooptechniek welke wordt gedaan met een spoeltje en garen. Meestal is dit een katoengaren, maar het kan ook met bijvoorbeeld dunne metallic garens. Ik zie hele kunstwerken voorbij komen, en dan te bedenken dat die knoopje voor knoopje zijn opgebouwd....wauw!

Het moest er een keer van komen, (en ik wilde het ook zeker maar thuis is het vaak De Daver die zorgt dat ik er geen tijd voor kan maken) dat ik ook eens aan het knopen ging. Nu hoef ik hier niet de hele tijd achter het standje te staan, zodus heeft mevr. Henkelman me de basisbeginselen geleerd. Het si nog niet zo gemakkelijk...ik zat steeds in de knoop met hoe het vast te houden, en de lusjes klapten niet allemaal om, wat ik dan niet zag en dus zat de boel vast. Maar...het knoopje lukt me dan toch redelijk, en dus tijd voor een pico-tje. Dat moet een lusje zijn gemaakt in het knoopje, maar dat ging telkens fout, en Rika maar geduldig uithalen....
 's Avonds nog wat geprobeerd; knoopjes lukt maar dat rottige lusje dus echt niet. Aan het eind van deze middag, lekker relaxt in de zon....3 ringetjes aan elkaar weten te frutten! Er schort vast nog vanalles aan, want volgens mij trek ik het veel te vast aan, maar ik blijf nog eventjes oefenen.

Wilt u lid worden van de Frivolité Kring Nederland, stuurt u ons dan een mailtje met uw adresgegevens. Wij sturen u dan zo spoedig mogelijk het inschrijfformulier toe.

2 opmerkingen:

  1. Hallo.
    Ik kan de email knop niet vinden voor informatie.
    groeten esther.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb even gegoogled: http://groups.yahoo.com/neo/groups/Frivolitekring/info

    BeantwoordenVerwijderen

...ik ben altijd nieuwsgierig!