vrijdag 25 februari 2011

Ode aan de Lente

De Lente is op komst, en het is helemaal mijn seizoen!
Vrolijke kleuren, nieuw leven, jong groen en bloemetjes die gaan bloeien waren de inspiratie voor deze scrap op canvas.

De randen van het canvas zijn bewerkt door er met het kussentje stempel inkt lichtjes overheen te wrijven. Het vrolijke limoen groene scrappapier is aan de randen gescheurd en met dubbelzijdig plakband op het canvas bevestigd. De letters heb ik in Word gemaakt en overgetekend op de achterkant van het scrapbookpapier wat wit met groene stipjes is. (tip: teken op de groene zijde en vergeet niet de letters dan in spiegelbeeld neer te leggen.) Na het uitsnijden gaatjes langs de randen van de letters geprikt en die geborduurd met een dubbele draad borduurzijde. Nu kan het opwerken beginnen, en dat heb ik gedaan met stickers, karton, vilt en kraaltjes. Ben eerst delen zoals de gieter met bloemen, de kikker, de vlinders en het vogelhuisje gaan maken. Dan alles los op het canvas geschikt alvorens het vast te zetten, en daarna nog de laatste details  opgebracht als de takjes met bloemetjes en dergelijke.

De stickersitems zijn op gekleurd karton geplakt, uitgesneden, en dan zijn er details aangebracht door delen weer open te snijden en er vervolgens een andere kleur papier achter te zetten. De viltbloemen zijn allemaal gesneden met de Grand Calibur. Om de wat grotere bloemen wat te laten 'leven' heb ik ze ingerimpeld door met een rijgsteekje een rondje in het hartje te maken en dit aan te trekken. Een klein wit bloemetje en een kraaltje vormen het hartje. 1 van de vlindertjes is gemaakt van Swarovski bicones en kraaltjes naar een eigen patroon van De Daver Creations

Deze kikker veranderde in een guitige jongen door er wiebeloogjes op te plakken. De rietveren zijn na het opplakken lichtjes getamponeerd met een bruin stempelkussentje. Het is een klein detail maar geeft net wat meer effect.

Dit canvasdoek is te bewonderen in de winkel, en we nemen het ook zeker mee naar de beurzen; een absolute aanrader om even te komen zien, want de vrolijke heldere kleuren komen op de foto's helaas wat belabberd over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

...ik ben altijd nieuwsgierig!