vrijdag 8 juli 2011

Beterschap in oranje

Een kleurencombinatie die het altijd doet, vrolijk oranje met crème en brons; ingetogen en toch warm met een vrolijke toon.

Heb een bloem gemaakt van scrapbookpapier en daar de kaart omheen opgebouwd. Voor de bloem heb ik de snijmal 'Flora 3' gebruikt, en beide bloemen 2x uitgesneden met de Grand Calibur. Alle bloemblaadjes losgeknipt en gebolt met de ronde achterkant van mijn vulpotlood. Met het lijmpistool eerst op een stukje karton de grote bloemblaadjes in 2 lagen aangebracht, en vervolgens de kleine blaadjes daarop geschikt. Beetje glitterlijm in het midden, en de bloem was klaar. Er moesten nog blaadjes onder, en die heb ik gesneden uit een restantje brons papier met behulp van het blaadje behorende bij de Button flower.

Voor de verder opbouw is er een rechthoek gesneden uit hetzelfde scrapbookpapier waarvan de bloem gemaakt is, enkel dan met de achterzijde van het vel naar boven. Hieroverheen een strook brons papier waarin een snede is gemaakt zodat de crème rechthoek hier ingestoken kon worden. Met een stempel zijn wat accenten aangebracht die wel wat weg hadden van de ornamenten in het scrapboekpapier.
Dan de bloem erop, de tekst en nog een sierrandje over de bronzen strook, en de kaart is klaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

...ik ben altijd nieuwsgierig!